Koktejly z kávy

19. prosince 2014 v 10:29 | barovenoviny.cz |  Recepty

Koktejly z kávy pro báječnou zimní náladu

Dobrá káva přijde vhod v každém ročním období. Zima s krátkými dny a dlouhými večery však nabízí přeci jen o něco více příležitostí pro společná setkávání, klidná posezení s rodinou či přáteli. Káva je neodmyslitelnou součástí těchto okamžiků, ať už jako tečka po dobré večeři nebo ideální doplněk k lahodnému zákusku…
Nyní značka cremesso přichází se třemi kávovými kreacemi vytvořenými speciálně pro letošní zimu. Úřadující koktejlový mistr světa Mario Hofferer zkusil velmi neobvyklou kombinaci - kávu a šampaňské. Experimentoval s bezpočtem různých směsí jemného šampaňského a kvalitního espressa. A výsledkem je mimořádně vzrušující recept - Cremesso Sparkling Christmas. Barista Joachim Homfeld vykouzlil další dva báječné recepty: exotické Ginger Cappuccino a ohnivé Chilli Chococino à la cremesso. Tyto recepty si můžete vyzkoušet i vy doma!


Cremesso Sparkling Christmas
Ingredience
4 cl cremesso Espresso
4 cl šampaňského
2 cl cukrového sirupu (jeden díl vody, jeden díl cukru)
2.5 cl toniku
Marshmallow

sklenka na šampaňské
Marsmallow napíchneme na špejli. Položíme na okraje skleničky nebo položíme dovnitř. Namixujeme vychlazenou kávu se šampaňským, přidáme cukr a tonik. Hotový drink naléváme přes Marshmallow.
Tip:
"Kávu naléváme velmi pomalu přes marsmallow, vytvoříme tak oslňující efekt."

Cappuccino Ginger
Ingredience
1 cremesso kapsle: Espresso
(nebo Per Macchiato, Ristretto, Crema, Decaffeinato, Alba)
mléko
kakaový prášek na zdobení
špetka zázvoru
oříškový krém
pomeranč
plátek zázvoru na ozdobu
1 velká sklenice
Nalijte do napěňovače mléka čerstvé mléko a ochuťte jej špetkou mletého zázvoru. Mléko napěňte a pěnou naplňte větší sklenici. Sklenici postavte pod hubičku kávovaru a přímo přes pěnu nechte protéci vámi zvolenou kávu. Ozdobte plátkem zázvoru nebo pomeranče.
Tip:
"Drink můžete postříkat olejem z pomerančové kůry - skvěle doplní chuť a aroma."

Chilli Chococino à la cremesso
Ingredience
1 cremesso kapsle: Espresso
(nebo Per Macchiato, Ristretto, Crema, Decaffeinato, Alba)
mléko
kokosové mléko
šlehačka
kakaový prášek nebo čokoládové hoblinky
vlákna chilli
koktejlový shaker
1 střední sklenice

Perfektní recept pro začínající barmany! V shakeru protřepte mléko, šlehačku a střik z kokosového mléka (celkem cca 80 ml na jeden šálek), potom přidejte špetku kakaového prášku a směs napěňte v napěňovači mléka cremesso. Nalijte společně s cremesso Espressem do středně velké sklenice. Přidejte čokoládové hobliny nebo kakaový prášek a ozdobte hnízdem chilli vláken. A exotický zážitek z kávy je připraven!
Tip :
"Plnotučné mléko s obsahem tuku alespoň 3.6 % rozvine chuť kakaa a kokosu lépe než nízkotučné."
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Al Al | Web | 19. prosince 2014 v 10:41 | Reagovat

ty vypadaji totlě luxusne mam na ne chut :d

2 Lamilka Lamilka | Web | 19. prosince 2014 v 12:21 | Reagovat

Já mám moc ráda vůni kávy, přesto jí nepiju :-)

3 Šárka Šárka | Web | 19. prosince 2014 v 21:39 | Reagovat

Tak to poslední bych vyzkoušela už z toho důvodu, že je tam kokosové mléko a já kokos miluju! :)

Jinak káva a šampaňské,mmmm... :)

4 Ronnie Sparks Ronnie Sparks | E-mail | Web | 20. prosince 2014 v 10:30 | Reagovat

Cappuccino Ginger vypadá skvěle, hned bych si dala, ale bohužel nemohu mléko :-/ takže jsem kávu přestala pít

5 Elis Elis | Web | 20. prosince 2014 v 11:48 | Reagovat

To je vynikající nápad, už mám chuť jenom o tom čtu, musím si to co nejdříve udělat...

6 Charlotte Charlotte | Web | 20. prosince 2014 v 13:03 | Reagovat

To je skvělý,někdy to zkusím!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama